Postarejte se o ovoce, které nemá jiné využití
Zajisté to znáte. Je konec sezóny a vy ve svých spížích máte opravdu mnoho švestek, jablek, hrušek nebo třeba třešní. Co s tím vším máte udělat? Co takto vytvořit ze všeho kompoty? I když se to může zdát bláznivý nápad, rozhodně se to vyplatí. Kupované výrobky tohoto typu totiž stojí mnoho, kdežto vy si je můžete doma udělat za zlomek ceny, a to ještě mnohem zdravěji. Stačí vědět, jak zavařovat kompot bez konzervantů, ovoce, domácí a uvidíte, že vše bude mnohem lepší, než z kdejakého obchodu.
Co vše budete potřebovat?
K tomu, abyste mohli kvalitním způsobem zavařit veškeré zbytky z léta, které se hodí právě už jen na tento způsob zpracování, potřebujete pouze zmíněné třešně, jablka, hrušky anebo třeba švestky. Již žádné přidané konzervanty anebo cukry! Vše, co potřebujete k tomu, abyste mohli vytvořit lahodné jídlo, které při správné přípravě vydrží až pět let, najdete v tom, co tak rádi jíte. Nepotřebujete nic navíc. Stačí postupovat podle našeho návodu a vše vyjde tak, jak jste si vždy přáli.