Výrobky
Není nad čaj

Není nad čaj


Pochybuji, že byste ještě nikdy v životě nepili čaj. Je to natolik běžný a u nás už dávno zdomácnělý nápoj, že si lze jen těžko představit, že byste ještě nikdy nedrželi hrnek právě s tímto nápojem v rukou. A naopak není určitě málo těch, kdo ho pijí třeba i dnes a denně. A jestli se lidé pijící čaj v něčem odlišují jeden od druhého, pak snad jedině v tom, jaký druh čaje pijí. Protože je tu čaj černý i zelený, a jsou tu třeba i nejrůznější čaje ovocné a bylinné, vznikající vyluhováním nejrůznějších rostlin.

hrnky s čajem

Ale pravý čaj je jedině čaj. Tedy ten z lístků čajovníku, dovážený k nám zpravidla z Číny, Ceylonu, Nepálu, Indie, Gruzie, Argentiny, Iránu, Ruska nebo Turecka, protože u nás, jak je známo, plantáže čajovníku nemáme. A pokud se bavíme o tomto, pak si můžeme potvrdit, že má ten pravý černý čaj účinky, které jsou nám skutečně prospěšné. To není žádná limonáda plná nejednou dost pochybných sladidel a barviv, případně plná cukru, který nám také rozhodně není moc prospěšný. Skutečný černý čaj nás dokáže povzbudit v kteroukoliv denní dobu, a když si dopřáváme kvalitu, rozhodně nás nezklame ani po chuťové stránce.

podávání čaje

Ale je jasné, že nám takovou kvalitu jenom tak někde nenabízejí. Ve většině našich obchodů seženeme leda tak čaj v sáčcích, nad kterým by lidé z tradičních čajových velmocí ohrnuli nos. Protože sáčky obsahují obvykle jenom čajový prach, odpad při zpracování toho, co se považuje za kvalitní. A tak bychom si určitě měli vybírat jenom z nabídky těch, kdo nesázejí výlučně na nejnižší cenu na úkor kvality. Jenom u dobrých prodejců totiž dostaneme právě takovou nabídku, kterou ocení i skuteční znalci.

Je jenom na vás, pro co se z nabídky čajů rozhodnete. Zda si připravíte dokonalý nápoj nebo si jenom vymácháte pytlík v horké vodě. Protože můžete mít i to dobré, i to špatné. A není důvod, abyste se spokojovali s něčím méněcenným.